2014. május 28., szerda

ANYÁK NAPI DYNAMIC PILATES VIDEÓ!



Íme a videón látható gyakorlatok leírása, hogy a lehető legegészségesebb legyen a torna Számodra! 


Most sem hagylak Titeket a kivitelezés pontos leírása nélkül, hiszen a Dynamic Pilates csak Érted van, és így tudom Számodra leginkább érthetővé tenni!


Nézzük hát:
  • Százas -mindent tudsz róla, de ismételni sosem árt: ITT !
  • Egy láb körzés:
    Hátunkon fekszünk, két karunk a testünk mellett stabilizál, azaz belenyomjuk a tenyerünket a talajba. Egyik lábat a plafon felé nyújtjuk, a másikkal elnyúlunk a középvonalunk mentén a talajon. (Ha így nem megy, behajlítjuk talpra.) A medence teljesen stabil, még egy pohár víz is megmaradna rajta. :). Belégzésre az ellentétes váll irányába indítjuk a kört, majd visszafelé kifújjuk a levegőt. Ugyanez fordítva is, és a másik lábbal is. 
  • Hattyú sarokcsapkodással:
    Hasra fordulunk, a szeméremcsontot belenyomjuk a talajba, feneket szorosan feszítjük, homlok a talajon, lapockák letolva a hát közepére. Innen emeljük a fejünket, mintha egy kis labdát az orrunkkal elgurítanánk. Utána emeljük a mellkasunkat és a karjainkat is, könyököt kissé hajlítjuk. Majd emeljük hozzá a nyújtott lábakat is, de figyelünk, hogy a szeméremcsont a matracba nyomva maradjon, a has pedig behúzva. Végig hosszan nyúljon a gerinc és a lábak is!
  • Hegymászás/Futás:
    Fekvőtámasz pózból indulunk, a fejünk búbjától a sarkunkig egy egyenes vonalat alkotunk. Lábfejek "Pilates V-ben" (sarkak összeérnek, lábfejek nyitva). Kézfejek a váll alatt. Egyik, majd másik térded húzod a mellkasodhoz úgy, hogy semmi más nem mozdul, feneked is marad a helyén, nem tologatjuk föl. 
  • Egy láb nyújtás: 
    Háton fekvésből fejünket, lapockánkat emeljük, derekunk a talajra szorítva, egyik térdet behúzzuk a mellkasunkhoz, másikat nyújtjuk a középvonalunk mentén hosszan előre. Kezünkkel húzzuk az egyik, majd a másik lábunkat magunkhoz. Ügyesek figyelnek arra is, hogy kívülről a bokájukat, belülről a térdüket fogják! :) 
  • Legördülés:
    Pilates állásból gördülünk lefelé. Fejjel indítjuk a gyakorlatot, a csigolyák pedig egyenként követik a mozdulatot. Köldöködet a gerincedhez hátrahúzod, és erőközpontozol. 
Mindenképpen tartsd be a leírtakat, hogy az edzésed maximálisan hatékony legyen anélkül, hogy bárhol fájdalmat éreznél utána a testedben (kivéve egy kis izomláz :) )


https://www.youtube.com/watch?v=Sxpi2xLf1zI
A termet ismét köszönöm Szilvinek - Pilates Fitness (Budapest 16. kerület Talpfa utca) ! 

Fitt testet, egészséges gerincet kívánok Neked! 

Jó tornázást! Ha tetsztett, kérlek, oszd meg a www.facebook.com/ - on, vagy ahol csak gondolod! :)

Szép hetet!
Zsófi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése