2013. július 11., csütörtök

Mitől más, mitől JOBB?


A Dynamic Pilates nem egy dinamikusan végzett pilates gyakorlatsor. Nem is egy "pilateses aerobik". Olvasd el, hogy akkor mi:


A Dynamic Pilates a Klasszikus Pilates elveire alapozó és annak gyakorlataiból felépített intervall feladatsor.

Ha valaha pilateseztél már életedben (tényleg jó szakembernél), akkor Te is érezted, hogy talán nincs is egészségesebb mozgásforma a világon, mint egy megfelelően felépített Pilates óra. Olyan alapelvekre épül, melyek - bár minden sportnál nagyon fontosak lennének, betartásukat mégsem veszik kellően komolyan.

A pilates gyakorlása közben mindig elsődleges, hogy koncentrálj Önmagadra és a mozdulataidra. Találd meg a kapcsolatot a tudatod és a tested közt!
Minden gyakorlatod legyen precíz. Csak a helyesen kivitelezett mozgás hatásos. Szabályozd az izommunkádat, mert a teljes tested kontrollja szükséges ahhoz, hogy eredményesen, sérülésmentesen, tudatosan eddz!
Ennek a tudatos edzésnek fontos eleme a központosítás. Találd meg a tested "erőközpontját", stabilizáld vele minden mozdulatodat - és a gerincedet! 
Már itt megérezheted, hogy a legbelsőbb, mélyizmaidat (is) tudod erősíteni vele, és ez így megy az edzés teljes ideje alatt a tökéletes izomépítés érdekében. 
A pilates gyakorlatoknak adott sorrendje van. Egyik feladatból szinte átfolyunk a másikba, így lesz az egész torna egy gyönyörűen áramló gyakorlatfolyam. 
A pilates által mozgásod ruganyossá, a tested pedig hajlékonnyá válik, akár egy macskáé.

Ha eddig nem tudtad, már láthatod, hogy a pilates fantasztikus sport. Bárki számára végezhető gyakorlatok sora, melyet napról napra egyre tökéletesebben és egyre intenzívebben tudsz kivitelezni.

Számtalan jótékony hatása mellett egy dolgot hiányoltam az elmúlt években, mióta megismerkedtem vele. A mozgásfajtához viszonylag rövid idő után hozzászokik a szervezeted, és a pilates hatására beindult fogyás hamar megtorpan.

Aerobik oktatói oklevelem megszerzése óta (2009) foglalkoztat a gondolat: hogyan lehetne ezt a két nagyszerű módszert összehozni úgy, hogy a jótékony hatása a pilatesnek és az aerobiknak is megmaradjon. Így tartottam először "Zsírégető Pilatest", majd "Pilates köredzést", és most, a kettő tökéletesítéséből lett a Dynamic Pilates.
A pilatesről már tudod a leglényegesebb információkat. Akkor nézzük, hogy lehet ezt igazán karcsúsítóvá turbózni:
Már egy ideje tudom, hogy az aerob edzések "ideje lejárt" (nem szó szerint, a változatosság mindig gyönyörködtet, de van ennél hatékonyabb is). Időhiányos életünkbe amúgy sem fér bele folyton a másfél órás torna, futás, edzés. Így megtanultam, hogy mennyivel eredményesebb az intervallum edzés. 
A lényege, hogy sokkal magasabb intenzitással végezzük a gyakorlatokat, mint egy zsírégető mozgás alkalmával de úgy, hogy közben azért pihenő szakaszokat is beiktatunk. Ez lehet konkrét fél vagy egyperces szünet, vagy épp könnyebb gyakorlat. 
Ezzel ez edzéstípussal megemelkedik a szervezet nyugalmi anyagcseréjének a sebessége, azaz még hosszú-hosszú órákon keresztül folyik a zsírégetés anélkül, hogy ez nagy izomveszteséggel is járjon.
Röviden tehát ebben rejlik az intervallum edzés hatásossága.

Most már látod, hogy a Dynamic Pilatesben minden benne van, ami egy extra hatékony, és emellett teljesen ízület- és szervezetbarát edzéshez szükséges! 

Ugye Te is kipróbálnád?!

Precízen, nyújtásban, intenzíven
(kép: Pilates Tanoda)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése