2013. augusztus 26., hétfő

SZINpompás Fesztivál Pilates


Edzésterv a Szegedi Ifjúsági Napokról, amit Te is kipróbálhatsz!


Sportra mindig, mindenhol van idő!
A Facebook oldalamon többször írtam már róla, mennyire szeretek fesztiválozni. Attól, mert edző vagyok, és egészségesen, fitten próbálok élni, nem azt jelenti, hogy akkor a szórakozás nem fér bele az életbe, és ez is igaz fordítva is! Attól, hogy elmegyek napokra bulizni, a sport is ugyanúgy belefér az időbe akár minden nap.
(koncerten)

Ez az edzés - mivel Dynamic Pilates - fel fog pörgetni, tehát ÉGETNI FOGJA A KALÓRIÁKAT, közben pedig a TÖRZS TARTÓIZMAIT dolgoztatja meg nagyon intenzíven. ( Szükségem is volt rá, mert néhány koncerten - ahol nem ugráltam, táncoltam :) - sokat álltam, és nem esett már jól a hátamnak)
Egy sorozat 3 percig tart, én 4x csináltam végig. Kis pihenőkkel nagyjából 14 percig tart. Bemelegítéssel, nyújtással, még a fél órát sem éri el a hossza, de épp elég egy sportos, dinamikus nap indításához. :)
(előkészület)

Akkor nézzük, mire kell figyelned a SZINPilates közben:

Először is, ha ezeket még nem olvastad: NégykézlábHogyan óvd a gerinced, kérlek tedd meg, mert az alapok már e két korábbi írásban benne vannak.

1.: Legördülés + Superman háromszor - 4 darab

Pilates állásból gördülünk lefelé. A fejed indítja a gyakorlatot, és a csigolyáid egyenként követik a mozdulatot. A hasad behúzod, és erőközpontozol! A többit már tudod. :)

2.: Úszás - 12 pár

Hasonfekvésben kezdjük. Karokkal és lábakkal is hosszan megnyúlva végezzük, erős erőközponttal, behúzott hassal.

3.: Sellő - 10 darab

Oldalunkon ülünk, a felül lévő láb kicsit előrébb van, mint a másik. Ebből a pózból emeled fel a törzsed, a feneked és a combod együtt, miközben felnyúlsz az ég felé. A fent lévő karoddal a törzsed alá nyúlsz, miközben a tekinteteddel követed. 

4.: Futás - 16 pár

Fekvőtámasz pózból egyik, majd másik térdünket húzzuk a mellkashoz.

5.: Sellő a másik oldalon - 10 darab

6.: Próbatétel (kezdő) - 5-5-5 darab

Hajlított lábbal ülünk, talp a talajon, térdek összezárva. Picit megbillentjük a medencét, és fölötte kihúzod a hátad, tehát ebben a pózban a combod és a törzsed egy "V" betűt formál. A karjaidat felemeled párhuzamosan a combjaiddal.
Mikor gördülsz hátra, szépen, csigolyánként engeded le magad. Nem kell lefeküdni, elég lesz úgy 45 fokig lemenni. Ha 5 megvan, felemeled az egyik, majd a másik lábad, de a térdek végig összeérnek, és a "V" formát megtartod!

Most már mindent tudsz, jöjjön a videó, és mehet a torna! Kattints a linkre!

Ha készen vagy, jöhet a nyújtás!

Köszönöm, hogy együtt tornáztunk! Egészségedre!

Holnap számolhatsz egy kis izomlázzal, de csak olyan kellemes mértékben. :) Mikor már megérezted, hogy milyen jól esett a torna, kérlek oszd meg mindazokkal, akiknek szintén jól jöhet egy kis törzsizomzat erősítés!

Szeretettel, Zsófi




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése